Păstrăv la grătar

de gatitdemine in Pastrav, 13 Mar 2011 | 15011 vizualizari

 

Păstrăvul este unul dintre peştii care se pretează excelent la prepararea pe grătar.

 

INGREDIENTE

  • Păstrăv,
  • ulei de măsline
  • lămâie,
  • sare ,
  • busuioc
  • usturoi şi iaurt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Păstrăv la grătar:

1. Peştele curăţat de solzi se crestează pe ambele părţi aproximativ din 3 în 3 centimetri, se sărează bine se unge cu ulei de măsline amestecat cu busuioc şi zeamă de lămâie şi se lasă la rece minim o oră.
2. În acest timp se poate prepara sosul de usturoi în felul următor. Usturoiul zdrobit (2-3catei) se amestecă cu sare, o linguriţă de ulei perferabil de măsline şi puţină zeamă de lămâie se pune busuioc şi se amestecă cu un iaurt.
3. Partea cea mai delicată este tocmai aşezarea păstrăvului pe grătar şi întoarcerea lui de pe o parte pe alta fără să se lipească .Pentru asta se va ţine cont ca temperatura grătarului să fie suficient de mare şi imediat înainte de a aşeza păstrăvul se va unge grăsime .

   Se potriveşte absolut perfect cu dovlecel la grătar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Păstrăv la grătar" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (28)

gatitdemine 1

14.03.2011, 12:15

Multumesc mult , ma bucur ca vă place . Chiar a fost ok

izulika 1

14.03.2011, 12:31

mmmm ce bine arata

adasev12 1

15.03.2011, 07:34

bun tare pastravul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pastrav cu usturoi si lamaie la gratar